Åkarps IP
4 oktober 2023
19:00

Referat: Åkarps IF - AIF Barrikaden

Jag var inte själv på plats utan detta referat baseras på vad coach Albin (som ev också kommer att komplettera/ändra i det) berättat samt på domarrapporten.

Startelva: Buzz – Aman, Marcus E, Chanon, Hussein – Hällje, Martin, Siseko – Mirwais, Didrik, Alexander

På bänken började Rabia som kom in som vänsterback redan efter 10 minuter sedan Hussein slagit upp en skada och sedan spelade resten av matchen, utöver på vänsterbacken också både som högerytter och högerback, samt Slobodan Spasov (ny spelare) som kom in som mittfältare ungefär mitt i första halvlek och spelade som sådan resten av matchen.

Åkarp tog ledningen i den 7:e min. Bara fem minuter senare förpassade de – i en känsla för rättvisa? -bollen in i det egna målet. Däremellan hade redan Hussein fått utgå skadad. I den 30:e min gav Didrik oss ledningen med 2-1. När Marcus bara ett par minuter senare fick utgå på grund av skada ledde det till ett antal nödvändiga omflyttningar inom laget.

I den 40:e minuten kvitterade Åkarp och därmed var det slut på målproduktionen i den här halvleken men, skulle det visa sig, sannerligen inte i matchen som helhet – och varför skulle den det när tre av våra tidigare 4 matcher innehållit 7, 14 och 8 mål.

En kvart in på andra halvlek nickade Martin och Hällje ihop och efter det bedömdes Hällje inte längre som nickinkomptent och flyttade(s) därför tillbaka upp på mittfältet. För Martins del bedömdes att man inte behövde göra något speciellt (dra vilka slutsatser ni vill av detta…)

Strax därefter (eller strax före?) tvingades vi först släppa in två täta mål men bara minuten efter det andra reducerade vi till 4-3 och målskytten var även den här gången Didrik. I den 68:e min ökade Åkarp till 5-3 och strax därefter tvingades Alexander utgå så att vi de resterande 20 minuterna tvingades spela med 10 man.

Trots dessa motgångar vek vi inte ner oss och när Åkarp gjorde ytterligare ett självmål i 78:e min hade vi också för ett par minuter på nytt fått siffermässigt häng. Tyvärr ökade Åkarp till 6-4 strax därefter. Slutresultatet 6-5 spikades sedan i den 88:e min av Didrik som därmed fullbordade sitt hattrick (och därmed alltså blev den ende Barrikadenspelaren som förpassade bollen in i Åkarpsmålet). Didrik hade förutom målen en boll i stolp/ribb-krysset. Han är nu uppe i imponerande 11 mål på 8 matcher i B-laget i år.

Resultatet var enligt dagens förutsättningar rättvist, vilket förstås antyder att vi utan våra skador hade haft en bra vinstchans. Åkarp hade ett par riktigt bra anfallare som nu blev tungan på vågen. Att båda lagens akilleshäl var försvarsspelet behöver väl knappast nämnas.